T. Băsescu, despre accidentul din Muntenegru: Premierul juca baschet, nu a realizat gravitatea incidentului

Data publicării:
Accident Muntenegru 5812627-AFP Mediafax Foto-SAVO PRELEVIC-1

Traian Băsescu spune că a aflat de accidentul din Muntenegru, în care 18 români şi-au pierdut viaţa, la mai puţin de 60 de minute de la producerea acestuia.

Mobilizarea instituţiilor - bună, comunicarea - catastrofală, iar reacţia iniţială a premierului...Eu am ştiut, deci la 19 fără 5 minute ştiam. Nu cred că premierul, care era în Piaţa Constituţiei, juca baschet, nu a fost informat şi el. Nu cred. Dar nu au realizat gravitatea incidentului, norocul premierului a fost că Arafat, care a văzut că el joacă baschet, s-a apucat să-și facă treaba”, a declarat președintele.

Accidentul din Muntenegru a avut loc în jurul orei 18, ora României.

Însă prima confirmare oficială din partea Ministerului Român de Externe a venit abia după trei ore. Autorităţile anunţau că o echipă consulară se afla deja la locul accidentului.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, la ora 23:52, autorităţile române au emis un nou comunicat, în care au anunţat activarea unei celule de criză în cadrul Ministerului de Externe.

Luni 24 iunie, ora 02.36. MAE comunică un prim bilanţ al victimelor: 17 morţi şi 30 de răniţi. În plus, ministerul anunţă că un avion militar al MApN va pleca spre Muntenegru, pentru a duce acolo personal medical specializat, echipa consulară detaşată de MAE, dar şi pe secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

La ora 4: 28, oficialii români emit un nou comunicat prin care anunţă că numărul victimelor a crescut la 18 morţi.

Ora 9: 03. Avionul care transporta oficialii români, echipa medicală şi cea consulară a ajuns la Podgorica, a informat MAE, cu 20 de minute înainte de a preciza că ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi-a anulat participarea la Consiliul de Afaceri Externe de la Luxemburg şi a plecat spre capitala Muntenegrului.

La ora 10:54, Guvernul României anunţă că va oferi sprijin familiilor celor implicaţi în accident, dar şi că va cere controale la firma de transport de la care provenea autocarul.

La ora 12.22, Guvernul confirmă, printr-un comunicat, informaţia furnizată de Digi24, cu o oră mai devreme, potrivit căreia premierul Victor Ponta a preluat conducerea celulei de criză instituită la Ministerul de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri