TIMIȘOARA. Semne de circulație contradictorii, polițiștii nu pot da amenzi

Data publicării:
19032013 20semne 20timisoara-55686

Constructorii care reabilitează drumurile ar fi trebuit să se ocupe și de semaforizarea șantierelor, dar cei mai mulţi nu au făcut altceva decât să monteze noi semne de circulaţie, așa că în timp ce unele îi obligă pe șoferi să meargă doar în față, altele le transmit șoferilor că pot vira și la dreapta sau chiar la stânga. Culmea, două semne de circualție sunt amplasate unul lângă celălalt.

Pe Bulevardul Cetăţii din Timişoara trec zilnic peste 10.000 de masini. Se află în centrul oraşului, iar de anul trecut, multe dintre străzile lăturalnice au început să fie reabilitate. Tot atunci, primăria a montat noi semne de circulaţie, dar nimeni nu s-a gândit să le scoată pe cele vechi.

De exemplu, în primul caz, indicatorul rutier le transmite șoferilor că de pe banda 1 nu au voie să vireze la dreapta, după 150 de metri, marcajul de pe șosea le spune că pot să vireze la dreapta fără să își pună permisul de conducere în pericol.

La mai puţin de o sută de metri distanţă, exact în intersecţie, alte două indicatoare transmit mesaje opuse: cel nou obligă să mergem înainte, iar cel vechi permite să virăm şi la stânga. Şoferii nu ştiu acum pe care să îl respecte pentru a nu fi amendaţi.

Polițiștii s-au trezit în fața unei situații fără ieșire, așa că au decis să nu dea nicio amendă până când primăria nu se hotărăște ce marcaje instalează.

„Vom lua măsuri de sancționare a executantului lucrării pentru nerespectarea semnalizării”, a declarat Nicolae Istrat, comisar la Poliția Rutieră Timiș.

65 de indicatoare pe o singură stradă

Iar unde nu sunt indicatoare care se dau mesaje contradictorii, sunt multe indicatoare cu același mesaj.

65 de indicatoare rutiere au fost montate pe o stradă din Timișoara, care este puțin circulată. Astfel, din 100 în 100 de metri există indicatoare prin care șoferii sunt avertizați că parcarea este interzisă și că ei pot să rămână fără vehicule.

„Înainte am văzut că erau și mai multe. Acum au dat jos din ele”, spune un timișorean.

Primăria, cea care este responsabilă de montarea noilor semne de circulaţie, a găsit rapid şi vinovatul: vechea administraţie a pus mult prea multe indicatoare.

„S-a început o acțiune amplă de inventariere a absolut tuturor semnelor existente în orașul nostru”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În 2012, Primăria Timișoara a cheltuit două milioane de euro pe achiziția și montarea de indicatoare rutiere. Autoritățile nici măcar nu știu câte panouri de semnalizare au fost amplasate în oraș cu acești bani. Potrivit contractului semnat de foștii edili, firma câștigătoare a avut libertatea să monteze câte semne a dorit, fără să ceară acordul municipalității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri