Tentativă de suicid asistată TV. Psihiatrul Florin Tudose: „Nu este posibil ca cineva să zică: dar la sinucidere nu v-aţi gândit?”

Data publicării:
adrian zglobiu

Psihiatrul Florin Tudose a spus că urmările întrebărilor adresate la televizor lui Adrian Zglobiu despre eventualele gânduri de suicid s-au văzut imediat.

A fost o tenativă de sinucidere și încă una făcută la repezeală și fără nici o logică, cum sunt multe din acțiunile acestui domn Zglobiu. Nu e vorba de o inducție, e vorba despre o persoană foarte antrenată, un adevărat predicator, chiar un predicator cu mare putere de sugestie faţă de o persoană labilă psihic. Oricine poate pune acest diagnostic, chiar fără să fie vreun mare psihiatru sau vreun psiholog clinician foarte antrenat, că suntem în faţa unei persoane labile psihic, care este sugestibilă”, a spus psihiatrul Florin Tudose, la Jurnalul de seară de la Digi24.

Nu este posibil ca cineva care ştie că are o mare putere de sugestie şi este foarte persuasiv să zică: 'dar la sinucidere nu v-aţi gândit?'. Și să sugereze că acest domn Zglobiu e în centrul unui univers în care servicii, procurori vor să vadă de ce el a avut un comportament de golan de Constanța. Mai mult, am văzut un psiholog, de la același post de televiune, care explica că este o reacție firească a unei persoane frustrate, zece ani de zile sub un regim opresiv, să facă gestul pe care l-a făcut”, a completat Florin Tudose.

„Mass-media este într-o situație extrem de critică, dacă recurge la prezentarea unor persoane cu tulburări psihice pentru a face rating. De pe vremea defunctului Dan Diaconescu în direct, prin OTV, nu au mai fost prezentați atâția pacienți psihici la televiune”, a subliniat el.

Întrebat cum poate fi protejat Adrian Zglobiu, Florin Tudose a spus că anchetatorii, în momentul în care au văzut că acele declarații sunt incoerente, ar fi trebuit să-l trimită la o expertiză psihiatrică.

„Niciun doctor nu se angajează politic în expertize psihiatrice, politice sau mai știu eu de care. Este vorba de un om care are cel puțin o labilitate psihică extremă. Nici el nu-și explica gestul, pe urmă a cerut clemență, acum se vede un erou, mai târziu face o tentantivă de sinucidere”, a menționat Florin Tudose.

„Persoane mult mai echilibrate, în momentul în care s-au văzut cu Poliția la poartă, au făcut tentative mai mult sau mai puțin demonstrative de suicid. Aici domnului Zglobiu i-a lipsit fularul de marcă. S-a procedat greșit dacă cineva strigă 'respectați-i drepturile, nu cumva să se facă un abuz!'. Nu s-a făcut niciun fel de abuz față de acest om. Ba, mai mult, a fost întrebat dacă ar vrea să se interneze și să lămurească lucrurile”, a completat psihiatrul.

Adrian Zglobiu l-a scuipat, sâmbătă, pe Traian Băsescu după ce președintele a coborât de pe nava școală Mircea.

Încercarea de sinucidere a lui Adrian Zglobiu vine a doua zi după ce, la o emisiune de televiziune, el a fost întrebat direct dacă s-a gândit să îşi pună capăt zilelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri