Arădeanul arestat preventiv pentru terorism plănuise să arunce în aer un restaurant şi să-şi ucidă părinţii

Data publicării:
terorist

Foto: Facebook

În casa bunicilor, Remus Văsuţ a creat dispozitive care ar fi putut să arunce în aer trei locuinţe deodată, spun anchetatorii. S-a apucat de treabă după ce a descoperit pe internet un manual de terorism, de unde a învăţat pas cu pas ce să facă pentru a obţine o bombă artizanală!

Remus Văsuţ făcea tatuaje şi era fabricant de bombe în timpul liber. Tânărul, pasionat de arme şi motociclete, era fan al lui Adolf Hitler. El şi-a pus la punct un laborator clandestin chiar în casa bunicilor.

Făcea parte dintr-o organizaţie neonazistă

Anchetatorii susţin că, în ultimele luni, tânărul a făcut parte dintr-o organizaţie neonazistă. Ba chiar mai mult, a desenat astfel de însemne pe poarta locuinţei. 14 este simbolul organizaţiilor care au luptat pentru supremaţia albilor, iar 88, un salut nazist.

A reuşit să îşi convingă câţiva prieteni să îl ajute, spun anchetatorii, care au descins şi într-o locuinţă din Capitală. L-au găsit acolo pe bărbatul care îi aducea tânărului toate substanţele de care avea nevoie ca să obţină o bombă.

 

Foto: Facebook

Remus Văscuţ şi-a contrazis prietenul şi le-a spus procurorilor că îşi cumpăra de pe internet cele două substanţe esenţiale.

Anchetatorii susţin că el creştea câini agresivi pentru a face rost de bani, cu care îşi cumpăra elementele necesare construirii acestor bombe artizanale.

O simplă căutare pe internet arată că tânărul a postat pe site-ul propriu un manual în care dă toate detaliile despre fabricarea unei bombe.

„Asta e partea întunecată a internetului. Din păcate, anumite persoane folosesc această sursă de informaţie pentru alte preocupări ticăloase, să le spunem. În spaţiu închis,orice tip de explozibil devine foarte periculos”, a declarat colonelul Constantin Teodorescu, fost Şef Geniu la Statul Major General.

Pe Remus Văsuţ nu-l interesa unde urmau să ajungă dispozitivele create de el, spun procurorii. A fost prins cu ajutorul unui poliţist sub acoperire, chiar în momentul tranzacţiei. Era filat de anchetatori de patru luni.

Bunica sa, însă, n-a avut nici cea mai mică bănuială despre ce făcea nepotul său. Femeia susţine că nepotul ei fabrica artificii. Vecinii spun despre tânărul fabricant de bombe că era un personaj ciudat.

Tânărul este acum anchetat pentru fabricarea ilegală a unor materiale explozibile, faptă asimilată terorismului.

Plănuise să arunce în aer un restaurant

Digi24 a obţinut în exclusivitate date din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Timişoara, care arată că presupusul terorist avea planuri criminale încă de la 16 ani. Ba mai mult, era interesat să asambleze grenade şi să îşi ucidă părinţii.

Două ore au durat audierile, iar judecătorii care au decis arestarea tânărului pentru 29 de zile au aflat detalii tulburătoare despre suspect.

În sala de şedinţe, procurorul DIICOT le-a prezentat judecătorilor detalii despre planurile suspectului, când acesta avea doar 16 ani. Tânărul intenţiona să arunce în aer un local din Arad, de data aceasta cu o maşină capcană. Bărbatul a fost înregistrat în timp ce ar fi pus la cale atacul.

"Planul ar fi implicat o maşină umplută cu substanţe pirotehnice. Nimeni nu ar fi scăpat. Nu explozia devastatoare i-ar fi ucis, ci suflul deflagraţiei, spunea suspectul. Acesta era interesat de filmele care prezentau activităţile trupelor paramilitare şi filmele care aveau ca temă uciderea părinţilor", se arată în documentul procurorilor.

Avocatul bărbatului susţine însă că bombele descoperite de anchetatori în casa lui nu erau periculoase. Erau doar nişte petarde artizanale, a căror fabricare reprezenta doar un hobby.

Anchetatorii au aflat că tânărul era dispus să asambleze şi grenade, cel puţin la fel de puternice ca şi bombele artizanale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri