Drum salvat de mănăstire, în Timiş. Construit în secolul al XVII-lea, nu a mai fost asfaltat până acum

Data publicării:
drum timis

Drumul, care leagă comuna Banloc de satul Partoş, a fost construit în secolul al XVII-lea. Şi niciodată nu a fost asfaltat. În ultimii 20 de ani, autorităţile nu au avut bani decât pentru pietruiri. Însă tonele de piatră folosite nu au rezolvat problema sutelor de gropi de pe şosea.

Şoferii nu pot circula cu mai mult de 30 de kilometri la oră. Şi chiar şi aşa îşi strică maşinile.

Pe acest drum fac naveta şi 30 de elevi din Partoş, care învaţă în Banloc. Şoferul microbuzului face traseul de trei ori pe zi.

Primarul comunei Banloc, aflat la cel de-al cincilea mandat, spune că de când a venit în primărie cere autorităților județene și celor centrale să aloce bani pentru modernizarea acestui drum. Mai ales că şoseaua duce la Mănăstirea Sfântului Partoş, un punct important pe harta turismului religios.

În 2013, mai multe drumuri comunale aflate într-o stare deplorabilă au fost transformate în drumuri judeţene pentru a fi reabilitate din fondurile Consiliului Judeţean Timiş. Şoseaua dintre Banloc şi Partoş a intrat pe lista de investiţii de-abia în acest an.

Pentru începerea lucrărilor au fost alocate 1,2 milioane de lei din bugetul pe 2015. Dar lucrarea costă aproape 9 milioane de lei. Autorităţile spun că vor asigura fondurile necesare asfaltării drumului din finanţări de la bugetul central sau din bugetele pe anii viitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri