Tragedie evitată. Balconul unui bloc proiectat să reziste la cutremure s-a prăbușit

Data publicării:
balcon

Faţada de beton a balconului, grea de câteva zeci de kilograme, s-a prăbuşit de la etajul cinci al blocului din Capitală.

Eram în casă, locuiesc la scara astălaltă şi s-a auzit un zgomot infernal. Am crezut că este la noi pe scară. M-am uitat... Încep să am îndoieli. Mi-e frică să mai intru în balcon”, spune un locatar.

„Am auzit că ar fi căzut pur şi simplu, fără să îl atingă nimeni”, adaugă un locatar.

„Mi-a zis cineva că din cauza vântului, probabil”, spune un alt locatar.

Placa din fier şi ciment putea provoca o tragedie. A căzut exact lânga intrarea într-o bancă, de lângă scară.

Apartamentul este închiriat unei firme. Angajaţii acesteia au fost luaţi şi ei prin surprindere.

- Zece jumătate noaptea. Norocul ăsta e, că era şi frig afară, vânt, alea, alea... Nu era nimeni. Nu au fost lucrări care să provoace chestia aia. Pur şi simplu s-a desprins. Iar restul sunt date aşa, pe bucăţele. Pe bloc se urcă alpiniştii utilitari şi le coboară una câte una.

Martorii spun că poliţiştii au venit la faţa locului abia a doua zi. Cel mai probabil au ridicat şi imaginile cu momentul prăbuşirii, surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

- Dimineaţa au venit au împrejmuit locul. Dimineaţa au venit, nu seara! Poliţia locală a fost prima care a venit. Apoi au venit toţi: ISU, primărie, toţi!

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Locatarii susţin că blocul a fost construit în 1990 şi a fost proiectat să reziste chiar şi unui cutremur de 8 pe Richter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri