Traian Băsescu la CNN: „Ca fost căpitan la bordul unui vas de 306 metri, găsesc resursele pentru a rămâne puternic”

Data publicării:
base la cnn

Postul internaţional CNN a difuzat miercuri un interviu cu preşedintele Traian Băsescu, în care şeful statului a povestit despre Portul Constanţa şi şi-a amintit începuturile carierei sale de ofiţer de marină. În opinia preşedintelui, portul de la malul Mării Negre a fost unul dintre principalele motoare ale economiei româneşti.

„Până în decembrie 1989, Portul Constanţa era folosit mai ales pentru a exporta bunurile produse de economia românească şi pentru a importa materie primă. Acum, Portul Constanţa este mai mult sau mai puţin o poartă. În primul rând pentru România, fiind legătura ei cu lumea”, a declarat preşedintele Traian Băsescu în interviul acordat CNN.

În acelaşi timp, Portul Constanţa e o poartă pentru Europa Centrală şi de Est”, a adăugat şeful statului.

„Importanţa extraordinară vine din faptul că e conectat la întreaga Europă. E singurul port care are legătură cu Dunărea, cu canalul Rin-Main-Dunăre şi cu Rotterdam. E capătul unei magistrale albastre care începe în Rotterdam şi se termină în Portul Constanţa”, a completat el, punctând că „trebuie să dezvoltăm capacitatea pentru vasele mari în Portul Constanţa”. De altfel, „multe alte lucruri trebuie făcute”, consideră preşedintele.

Rugat să povestească despre cariera sa îndelungată în marină, el a spus că aceasta este legată îndeosebi de vasele de petrol.

Misiunile sale pe ape, spune Traian Băsescu, sunt o resursă pentru timpul prezent: „Având mândria că am fost căpitan la bordul unui vas de 306 metri, găsesc resursele pentru a rămâne puternic exact în această perioadă a vieţii mele.

Interviul i-a fost acordat lui Becky Anderson pentru emisiunea The Gateway, vineri, 12 aprilie, fiind difuzat miercuri, 1 mai. Subiectul ediţiei a fost Portul Constanţa, în seria emisiunilor despre noduri de transport internaţionale. Alte ediţii au fost dedicate portului din Dubai, reţelei feroviare din Japonia sau aeroportului din Singapore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri