#Colectiv. Trei dintre răniţii internaţi la spitalul Bagdasar-Arseni au fost externaţi

Data publicării:
colectiv-1

Doi pacienţi au mai rămas internaţi la spitalul Bagdasar-Arseni. Starea acestora este stabilă, însă medicii consideră că nu se impune încă externarea deoarece mai trebuie monitorizaţi câteva zile.

Cei externaţi vor fi nevoiţi să se întoarcă periodic la spital, atât pentru controale, cât şi pentru şedinţe de recuperare. Aceştia vor urma şedinţe de kinetoterapie pentru că mulţi nu-şi pot folosi mâinile la capacitate maximă.

Cei trei pacienţi externaţi au mulţumit medicilor, dar şi voluntarilor care au fost alături de ei timp de o lună şi jumătate, cât au fost internaţi.

În spitalele din Bucureşti, 19 pacienţi rămân în continuare internaţi, iar în spitalele din străinătate, 21 de răniţi, dintre care doi sunt în stare critică.

„Urmează revenirea la normalitate, pas cu pas. Probabil vreţi un răspuns mai frumos, mai elaborat, însă noi asta trebuie să facem acum: Să revenim la ce am fost înainte sau, eventual, să încercăm mai mult decât ceea ce am fost înainte,” spune Andrei Bud, unul dintre pacienţii externaţi astăzi.

„E normal să vezi cu alţi ochi când ai văzut moartea tot cu aceiaşi ochi. E normal să vezi viaţa, să vezi lumina. E mai multă putere. Vine de aici. Vrei să faci mai mult. Ai văzut oameni care au fost alături de tine. Ai văzut că nu eşti singur. Şi asta ne face mai puternici şi eu zic că pot mai mult acum, pentru că atunci când am fost blocat acolo am ştiut pentru ce vreau să trăiesc,” adaugă Alex Plîngu.

Aceasta a fost o lecţie de viaţă. O lecţie tragică. Ţin pe această cale să le spun familiilor îndoliate că au tot suportul nostru emoţional. Suntem alături de suferinţa lor, de durerea lor. La fel cum ceilalţi oameni au fost alături de noi în clipele noastre grele. Este o vorbă şi prin filme, şi prin cărţi. Ceea ce nu te omoară te face mai puternic. Rămânem datori în continuare să transmitem mesajul că viaţa merită trăită cu intensitate,” spune Andrei Trifu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri