Tronsonul de autostradă Lugoj – Deva este gata de inaugurare, dar legătura cu şoseaua rapidă spre Timişoara lipseşte

Data publicării:
autostrada-3

Lotul 1 al tronsonului de autostradă Lugoj - Deva este gata de inaugurare. Potrivit ministrului delegat pentru Marile Proiecte, Dan Șova, acest lucru se va întâmpla în luna decembrie. Există însă o problemă: nu a fost construită și o urcare pe șoseaua rapidă, iar şoferii care vin dinspre Timişoara sunt nevoiţi să facă un ocol de câțiva kilometri.

Lotul 1 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva nu are drum de acces: între Șanovița și Păru nu se poate urca pe şoseaua rapidă, iar ca să urce pe autostradă, şoferii trebuie să facă un ocol pe la Ţipari. Este vorba despre aproximativ zece kilometri de șosea rapidă.

Astfel, şoferii trebuie să urce pe autostradă la Țipari, iar ca să ajungă acolo sunt nevoiți să iasă de pe drumul european E70 și să circule pe un drum județean.

Valoarea lotului 1 al tronsonului de autostradă Lugoj - Deva este de peste 154 de miloane de euro, iar lungimea este de 27 de kilometri. Autostrada Lugoj - Deva face parte din Proiectul Prioritar 7 al Comisiei Europene, care începe în Germania şi continuă pe ruta Praga – Viena – Bratislava - Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Constanţa, şi continuă până la Istanbul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri