Încă un membru al trupei "Goodbye to Gravity" a încetat din viață

Data publicării:
media 144648444250004300

Actualizare 18:50  Toboșarul trupei Goodbye to Gravity a murit, după ce s-a încercat resuscitarea lui timp de 70 de minute. 

Bilanțul victimelor din clubul ''Colectiv'' se ridică la 45, după ce, duminică seara, un membru al trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale din interiorul Spitalului de Arși din Capitală.  

Alţi doi membri ai trupei sunt în stare gravă, unul la Floreasca, celălalt la un spital din străinătate.

Actualizare 18:01. Toboșarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a intrat în stop cardiac. Avionul care trebuia să-l transfere în Elveția a făcut cale întoarsă.

Printre pacienţii aflaţi în stare gravă în urma tragediei din Colectiv sunt şi trei dintre membrii trupei Goodye to Gravity. Doi au arsuri severe pe corp, care le-au afectat inclusiv căile respiratorii. Unul dintre ei a fost deja transferat în străinătate. În schimb, avionul la bordul căruia se afla toboşarul Bogdan Enache s-a întors pe aeroportul Băneasa la scurt timp de la decolare, după ce tânărul a intrat în stop cardiac.

Bogdan Enache, toboşarul formaţiei, internat până astăzi la terapie intensivă la Spitalul de Arsuri, a plecat la bordul unui avion cu destinaţia Zurich, la cererea familiei. Autorităţile au considerat iniţial transferul imposibil pentru că tânărul nu are asigurare medicală. În cele din urmă, Ministerul Sănătăţii a fost de acord să acopere cheltuielile legate de drum şi spitalizare.


Andrei Galuţ, Alex Pascu, Bogdan Enache, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ei erau Goodbye to Gravity, una din cele mai de succes trupe heavy-metal din România ultimilor ani.

„Nu suntem doar numere/ Suntem liberi/ Trăim!/ Ziua în care renunţăm, / E ziua în care vom muri” spuneau versurile cântecului lor.

Niciunul n-a renunţat. Dar fumul otrăvit, căldura şi buretele care picura aprins din tavan au fost mai mult decât orice om poate îndura.

Chitariştii formaţiei, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în Club Colectiv.

Ceilalţi trei colegi ai lor, în stare stare gravă, se zbat, de o săptămână să supravieţuiască. Au arsuri puternice pe corp şi pe căile respiratorii, iar organismul le este otrăvit de substanţele toxice emanate de arderea chimicalelor. Respiră cu ajutorul aparatelor şi numai medicii ştiu cu ce eforturi i-au ţinut în viaţă.


Actualizare 13:20. Dr. Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri, a anunțat că toboşarul trupei Goodbye to Gravity nu va pleca în Franța, ci în Elveția. „Inițial se făcuseră demersurile pentru Franța, nu știu din ce motiv destinația lui finală a rămas Elveția”, a spus medicul, care a precizat că este un trasport la nivelul autorităților. 


Surse medicale au declarat că familia artistului a discutat deja cu medicii francezi, iar aceştia şi-au dat acordul pentru transfer.

Situaţia tânărului este, însă, una deosebită, deoarece el nu are asigurare medicală.

Totuşi, reprezentanţii celor două state au găsit soluţii pentru transportul şi tratamentul său în străinătate. Rănitul va fi dus la clinica din Lyon când starea sa de sănătate o va permite.

Între timp, la Bucureşti sunt aşteptaţi încă doi medici din Franţa, chirurgi plasticieni, specializaţi în tratamentul arsurilor extrem de grave. Unul dintre ei este Ciprian Isacu, medic român stabilit de mulţi ani în Franţa, angajat al Spitalului Universitar din Bordeaux.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri