Un senator cere, printr-o petiţie, eliberarea lui G. Popescu: Se terfelesc simbolurile naţionale

Data publicării:
gica popescu mediafax

Senatorul buzoian Constantin Popa susţine într-un comunicat de presă că în România s-a ajuns „să se terfelească simbolurile naţionale”, iar justiţia „să ignore marea infracţionalitate”.

Popa a adăugat că românii „îi sunt datori” lui Gică Popescu pentru toate realizările sale sportive, motiv pentru care a iniţiat o petiţie on-line pentru graţierea fostului fotbalist.

„Într-o ţară în care realitatea ne demonstrează că justiţia, în multe situaţii, ignoră marea infracţionalitate şi alege să facă dreptate la televizor, drept palidă justificare la neintrarea în Spaţiul Shengen, ajungem să terfelim până şi simbolurile naţionale. Este şi cazul gloriei fotbalului românesc, Gică Popescu, căruia acum îi suntem datori, pentru toate bucuriile aduse de-a lungul carierei sale remarcabile, să-i demonstrăm solidaritate”, se arată în comunicatul remis de parlamentarul buzoian.

Popa a mai spus că este nedrept ca un fost fotbalist ca Popescu să fie condamnat „în rând cu criminalii şi cu volatorii, mai ales că prejudiciul a fost recuperat”.

Pe de altă parte, Gicu Balaci, preşedintele Clubului de Fotbal Dunărea Calafat, prima echipă unde a jucat Gică Popescu, vrea să strângă semnături pentru graţierea lui Gică Popescu.

„Gică Popescu a fost ambasadorul fotbalului românesc peste tot în lume, în Olanda, în Spania, în Turcia, pe unde a jucat, România a avut foarte mult de câştigat. Să ajungi într-o asemnea situaţie...brand-ul României a fost Gică Popescu, asta a fost justiţia? Copiii spun: "Tată, vreau să mă fac şi eu fotbalist!" Întrebarea era: "Ca cine?", "Ca Gică Popescu", acum ce le răspund?”, a declarat Gicu Balaci.

Şi un consilier local din municipiul Braşov şi preşedinte al secţiei de handbal a clubului Corona Braşov, Vasile Kraila, a declarat, că va începe o acţiune de strângere de semnături pentru graţierea lui Gică Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri