Uniforma cu mesaje secrete, aparatul care produce apă în deşert, două dintre invenţiile prezentate la Iaşi

Data publicării:
UniformaMesaje

Sute de invenţii premiate la competiţii internaţionale sunt prezentate în aceste zile la Iaşi. Una dintre cele remarcate de vizitatori este uniforma cu sistem infraroșu, făcută de un cercetător din Croația, care-i ajută pe militarii în misiuni pe timp de noapte.

Uniformă antitero poate fi privită cu ochiul liber sau prin sistemul infraroșu. Cu adevărat special este faptul că, prin sistemul infraroșu, pot fi observate mesajele care sunt ascunse pe exteriorul sau pe interiorul uniformei.

Acesta este un sistem complet nou pe care nimeni nu l-a mai folosit până acum. Dacă ești în acțiune, poți vedea care soldați sunt tăi și care nu”, spune Damir Matijak, inventator din Croația.

Un inventator din Qatar a uimit cu un dispozitiv care produce apă, căldură și electricitate.

Am creat acest aparat pentru a produce apă, pentru că în țara mea nu plouă, nu avem râuri, nu avem apă subterană și asta este o problemă pentru noi”, explică Adnan Al-Naimi, inventator din Qatar.

Dispozitivul produce 2.000 de litri de apă în 24 de ore folosind vaporii din atmosferă. Poate fi folosit şi ca aparat de aer condiţionat, iar inventatorul dă asigurări că va fi folosit pe stadioanele din Qatar, la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Organizatorii sunt încântaţi de numărul mare de inventatori care au venit în acest an.

Malaezia, cea mai mare delegație străină, peste 20 de inventatori. De menționat aici că inventatorii au vârste cuprinse între 16 și 80 de ani”, spune Andrei Sandu, coordonatorul Forumului Inventatorilor Români.

Expoziția va fi deschisă până sâmbătă, când un juriu va premia cele mai apreciate invenţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri