V. Ponta: Înregistrarea convorbirilor prin cartele pre-plătite, decisă de CSAT în mandatul lui C. Antonescu

Data publicării:
victor ponta bucuros -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

El a precizat că nu este vorba de o operaţiune de interceptare, ci de înregistrare, informează Mediafax.

Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT şi, de atunci, am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite şi evident că nu poţi să retroactivezi”, a declarat Victor Ponta.

„Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era preşedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite, a mai spus premierul.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță vrea să depună o iniţiativă legislativă care să permită posibilitatea interceptării cartelelor telefonice pre-plătite de către serviciile secrete.

Proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o cartelă pre-platită, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul acestei cartele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri