Victoria Nuland, în vizită la București. SUA cer României legislație Big Brother

Data publicării:
10 VICTORIA NULAND-1

ACTUALIZARE 16:15 Mircea Geoană s-a întâlnit cu Victoria Nuland la Ambasada SUA la București.


ACTUALIZARE 14:00  Legile privind reținerea datelor cu caracter personal – așa-numita lege „Big Brother” - trebuie modificate în așa fel încât statul să fie protejat, iar securitatea să poată fi asigurată, a subliniat subsecretarul de Stat Victoria Nuland. Codul electoral și reformarea clasei politice au fost alte subiecte de discuție abordate în convorbirile cu politicienii români.

Aceste teme au fost discutate la întâlnirea pe care Victoria Nuland a avut-o cu președinții celor două Camere, Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu, dar și cu liderii partidelor parlamentare din România.

Citiți și:

Directorul SRI: Legile „Big Brother”, necesare

În schimb, România nu a mai fost criticată din cauza justiției, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Totuși, Victoria Nuland insistă ca reforma justiției să meargă înainte cu pași mari, susțin surse apropiate discuțiilor. S-a vorbit și despre statul de drept, iar politicienilor li s-a sugerat întărirea statului de drept din România. 

ACTUALIZARE 10:11 Victoria Nuland s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu:


ACTUALIZARE 10:04. Imagini video de la întâlnirea Victoria Nuland-Klaus Iohannis:

 „Doamna Nuland, bine aţi venit! Sunt foarte fericit că aţi decis să venit să faceţi o vizită la scurt timp de la începerea mandatului meu. Cred că avem multe lucruri în comun”, i-a spus președintele oaspetelui american.

Imaginile furnizate presei de Administraţia prezidenţială arată că întâlnirea a fost una relaxată. Şeful statului i-a mulţumit oficialului american pentru vizita sa, care intervine la nici o lună de la preluarea mandatului. Iar oficialul american a ţinut să îi spună consilierului preşedintelui, Mihai Răzvan Ungureanu, că apreciază că a fost cooptat în echipa şefului statului.


ACTUALIZARE 9:00 Victoria Nuland a ajuns la Palatul Cotroceni. Ambasada SUA la București a postat pe contul de Facebook și prima fotografie de la întâlnirea celor doi oficiali:


În această dimineaţă, la ora 9, Victoria Nuland se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis. Urmează apoi întrevederi cu premierul, cu lideri ai partidelor şi cu ministrul de externe.

În urmă cu un an, când subsecretarul de stat a mai fost în România, Victor Ponta era plecat în vacanţă în Italia.

Pe agenda discuțiilor se află parteneriatul strategic cu Statele Unite, mai ales componenta economică a acestuia. O altă temă ar fi schimbările de securitate din cauza tensiunilor din zonă şi a atacurilor din Franţa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri