VIDEO. DN1, drumul care strică sărbătorile

Data publicării:
aglomeratie predeal

Ca la un semn, parcă toţi turiştii s-au vorbit să plece în acelaşi timp spre case. Şoselele dintre staţiuni au început să se aglomereze la ora prânzului. La ora 13:00, pe drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov, şirul de autoturisme măsura aproape şase kilometri. La un moment dat, circulaţia a fost complet blocată.

„Cât am făcut? Vă zic cât am făcut de la Bucureşti. Cinci ore 36 min. Groaznic! Penal!”, a declarat un șofer.

Încerc să intru în Poiană dinspre Brașov, de la 12:00 încerc. Și am încercat pe partea cealaltă, pe urmă pe aici, pe urmă am încercat în Predeal, e blocat", a mărturisit un altul.

În viteza întâia s-a circulat şi în Predeal. Pe Drumul Naţional 1, spre Bucureşti, coada de maşini se întindea când vezi cu ochii:

- De unde veniţi?

- Din Poiană.

- Şi cât aţi făcut până aici?

- Două ore şi jumătate.

- E aglomerat şi în Poiană?

- E blocată Poiana. Practic, nu se mai circulă deloc.

La intrare în Predeal coloana de maşini era de aproximativ cinci kilometri, iar aglomeraţia se întindea până în Buşteni. Însă de la un minut la altul, coloanele de maşini sunt tot mai mari. La ora 19:00, Predealul era complet blocat, timp de 25 de minute nicio mașină nu a înaintat nici măcar un metru, iar coloana se întindea pe 8 kilometri:

Sătui de aşteptare, unii au plecat pe jos, printre maşini. Nici nu e de mirare că au ales această variantă. Şoferii mai mult stau decât să meargă.

„O oră, doi kilometri şi jumătate. Foarte greu. E atât de aglomerat, cred că Buşteni o să fie şi mai şi. Se adună de la toate staţiunile”, confirmă un șofer.

Cum românul face haz de necaz, ca să treacă timpul mai repede, câţiva artişti s-au pus pe cântat în mașină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri