Variante pentru șefia Transporturilor: Mugur Cozmanciuc și Ovidiu Silaghi

Data publicării:
cozmanciuc-1

Premierul va prelua interimatul la conducerea Ministerului Transporturilor. Victor Ponta a mai ţinut locul ministrului Educaţiei, al Sănătăţii şi al Justiţiei.

Au apărut deja primele zvonuri care îl indică drept favorit pentru preluarea portofoliului de la Transporturi pe Mugur Cozmanciuc, finul şi mâna dreaptă a actualului ministru.

Mugur Cozmanciuc este deputat si vicepreşedinte PNL Iaşi. A prins un loc în Camera Deputaţilor pe listele USL, după ce a fost propulsat de organizaţia PNL Iaşi, condusă de Relu Fenechiu. Înainte de această funcţie, tot actualul ministru l-ar fi ajutat să devină secretar de stat la Ministerul Mediului, în timpul guvernării Ponta 1. Şi soţia lui lucrează la Ministerul Transporturilor. Este şefa Corpului de Control.

Mugur Cozmanciuc nu are însă experienţă pentru acest portofoliu. A terminat Dreptul şi a lucrat ca director comercial, director de marketing şi consilier juridic.

La capitolul avere, finul lui Relu Fenechiu deţine, alături de soţie, două apartamente în Iaşi şi unul în Suceava, trei terenuri şi bijuterii în valoare de 5 mii de euro. Cei doi au credite de 130 de mii de euro, dar şi împrumuturi acordate de 100 de mii de euro.

Un alt nume vehiculat pentru o posibilă preluare a fotoliului de ministru este cel al lui Ovidiu Silaghi. O aripă din PNL ar încearca să-l convingă să mai preia o dată acest portofoiliu. Ovidiu Silaghi a mai fost şef la Transporturi în Guvernul Ponta I.

În noiembrie anul trecut, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, pentru o diferenţă de 200.000 de lei între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate şi nu a mai fost susţinut pentru un nou mandat. În aprilie însă, el a câştigat procesul cu ANI.

Ce avere are Mugur Cozmanciuc

2 apartamente în Iaşi

1 apartament în Suceava

2 terenuri agricole în judeţul Iaşi (7 ha)

1 teren intravilan în judeţul Suceava (1,5 ha)

- bijuterii, icoane, tablouri în valoare de 5.000 euro

- împrumuturi acordate în valoare de 45.000 euro şi 265.000 lei

- credite bancare în valoare de 56.500 lei şi 116.000 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri