Victor Ponta, despre rafinăria Lukoil: Dacă se închide, nu mai recuperăm prejudiciul

Data publicării:
Victor Ponta impaciuitor la Digi24 30 septembrie 2014 5

„N-am interferat, nu interferez, îi laud și mă bucur când procurorii prind evazioniștii fiscali și recuperează banii. E excelent acest lucru. Cât sunt premier și, dacă voi fi preşedinte în egală măsură, am responsabilități în ceea ce privește partea socială. Propaganda asta că rușii... Nu. Cei 3.500 de angajați la compania respectivă sunt români, la fel ca jurnaliștii care s-au aruncat în acuze. Sunt români care vineri trebuie să-și ia salariul, pentru că au rate la bancă, au copii la școala, au de plătit întreținere și au muncit. Îmi doresc ca toate companiile care vor să plătească salariile să le plătească, să nu-i împiedice nimeni”, a spus el.

Victor Ponta a arătat că o rafinărie plăteşte lunar către bugetul consolidat în jur de 100 de milioane de dolari pe lună, indiferent cine e proprietarul.

„Eu, ca premier, să zic că nu mă interesează ce se întâmplă cu o companie care plătește în fiecare lună 100 de milioane de dolari ar fi o inconștiență și iresponsabilitate din partea mea. Motiv pentru care orice companie din România, nu mă interesează proprietarul, mă interesează și câți angajați are, cât plătește taxe la bugetul de stat, la bugetele locale, care are o problemă fie de natură legală – și foarte bine, să răspundă penal şefii companiei -, fie de neplata a taxelor - și foarte bine, să le recuperăm -, dar cel mai important pentru mine e să salvăm locurile de muncă, să încasez la buget ce e de plătit”, a spus premierul.

El a adăugat că nu îl interesează declarațiile dure ale conducerii Lukoil, ci este interesat ca legea să fie aplicată, astfel încât să fie sancționați penal vinovații și nu muncitorii.

„Să se ia măsuri care să ducă la recuperarea prejudiciului, mă interesează să recuperăm cei 200 de milioane de dolari sau cât sunt, nu să pierdem alți bani. Dacă se închide, nu mai recuperăm nimic. Recuperăm o rafinărie pe care nu cred că se apucă cineva s-o cumpere acum”, a spus el.

În al treilea rând, a mai spus Victor Ponta, dorește ca 3.500 de angajați ai Lukoil să-și primească salariile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri