Victor Ponta, despre rolul Președinției în cazul Hayssam: „A dat comunicatul de presă”

Data publicării:
ponta

În ultimele luni, am fost tot timpul informat de către instituțiile competente asupra posibilității de a fi adus în țară. Am avizat și am aprobat sprijinul logistic pe care Ministerul Apărării, de Externe, de Interne și Ministerul Justiției l-au dat pentru ca această operațiune legală să se desfășoare. Am fost mereu informat și când s-a plecat spre Siria, și când s-a întors. Este un succes al instituțiilor statului. România este o țară capabilă să îi tragă la răspundere pe cei condamnați”, a spus prim-ministrul.

Întrebat dacă Președinția a avut vreun rol în aducerea lui Omar Hayssam, premierul a răspuns ironic: „Eu nu cunosc vreun rol. A, ba da, a dat comunicat de presă”.

Victor Ponta a comentat în aceeași notă și declarațiile lui Vasile Blaga, care ocupa funcția de ministru de Interne în perioada în care Hayssam a părăsit România.

Eu aș vrea să se afle, dacă se poate, toată contribuția sa la acel moment și cum a plecat din țară. S-ar putea să fie neplăcut, mai ales pentru cei care vorbesc în somn, pentru cei care au căzut din map azi dimineață. L-am auzit pe domnul Blaga, care spunea că ce bine că aflăm cum a plecat. Păi era ministru de Interne pe vremea aia, nu noi. Poate află și el după cinci ani. Dar Blaga e un monument de lipsă de tact, ca să nu spun mai mult decât atât”, a declarat liderul USL.

Citiți și:

Omar Hayssam a fost predat Poliției Române pentru executarea pedepsei de 20 de ani

Vasile Blaga, despre predarea lui O. Hayssam: „Este o victorie a instituțiilor statului. Nu poți fugi de justiția românească”

Omar Hayssam, predat poliției române. În ce dosare este implicat

Consilierul prezidențial Iulian Chifu: Un stat serios îşi aduce acasă toți infractorii condamnaţi. Mulţi nu vor mai dormi bine

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri