Sprijin pentru românii cu credite la bănci: înjumătățirea ratelor timp de doi ani

Data publicării:
5256bd7695f9cf9012000000-1

 Persoanele fizice, salariați și pensionari, care nu au restanțe mai mari de 90 de zile la plata ratelor, pot beneficia de această măsura, dar în limita a 500 de lei.

„Cel mai important lucru este că avem acordul partenerilor pentru doua măsuri care vor avea impact mare în economie. Prima este o măsură de sprijin a persoanelor fizice cu credite la bănci, adoptată printr-o ordonanță a Guvernului. Se aplică tuturor creditelor luate de persoane fizice, fie că e vorba de salariați sau pensionari. Condiția este să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul mediu net, 1610 de lei, și să nu aibă restanțe mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Este o măsură care sprijină 907.000 de români. Este vorba despre înjumătățirea ratei pe o perioadă de doi ani, dar nu mai mult de 500 de lei pe lună. Statul va acorda un credit fiscal după acești doi ani pentru a acoperi creșterea dobânzii pentru cei doi ani de scădere a ratei. În baza calculelor făcute de Ministerul de Finanțe și banca Națională, asta presupune ca numai în luna 2014, o sumă de patru miliarde de lei noi să fie disponibilizată din parte băncilor către persoanele fizice”, a declarat Victor Ponta.

Cea de-a doua măsură agreată de FMI este schema de ajutor de stat pentru companiile care creează minimum 20 de locuri de muncă.

„Statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale”, a afirmat premierul.

În curs de actualizare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri