Victor Ponta nu participă la „Marșul Solidarității” din Paris

Data publicării:
victor ponta gov ro-1

Salut faptul ca România va fi reprezentată la cel mai înalt nivel (prin Președintele Iohannis) mâine la Marșul Solidarității de la Paris. Suntem alături de familiile victimelor, de poporul francez, de toți cei care cred în valorile noastre fundamentale”, a scris Victor Ponta.

El explică și de ce nu va lua parte la marș: președintele Klaus Iohannis și-a anunțat deja prezența acolo.

Pentru cei care mi-au cerut opinia referitor la participare - era foarte rău să nu fie nimeni din România mâine la Paris; din moment ce merge președintele, prea mulți reprezentanți ar fi fost un pic nefiresc”, a spus el.

Lideri ai mai multor țări europene și-au anunțat prezența la marșul de solidaritate cu victimele atentatului de la Charlie Hebdo. Țările sunt reprezentate fie de premieri, fie de președinți.

Printre cei care vor merge mâine în Capitala Franţei sunt preşedintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol Mariano Rajoy, dar şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Măsuri dure de securitate au fost luate în Franța în vederea acestui eveniment.

„În fața atacurilor barbare care au avut loc în Franța, Europa și întreaga lume liberă își arată unitatea și solidaritatea. Gândurile și inimile noastre au fost alături de cetățenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezența alături de ceilalți șefi de stat și de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinței de implicare a României în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis înaintea mitingului de mâine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri