Traian Băsescu: „Avem obligația să spunem prietenilor de la Moscova: lăsați fiecare țară să își stabilească singură drumul către viitor”

Data publicării:
basescu bruxelles 14 sept crop

Cred că avem obligația, acum, când situația din Ucraina o reclamă, să spunem prietenilor de la Moscova: lăsați fiecare țară să își stabilească singură, în conformitate cu voința poporului, drumul către viitor”, a spus Traian Băsescu.

Președintele a spus că „mulți cred că procesul de apropiere a statelor din Parteneriatul Estic de UE este la fel de ușor ca acela care s-a produs în timpul în care țări ca Ungaria, Polonia, România sau Bulgaria s-au apropiat către UE”, a spus el.

„Toate statele din fosta URSS au o puternică opoziție la curentul pro-european, l-am văzut în Ucraina, îl vedem și în Moldova și în Armenia și probabil că îl vom vedea în Georgia. Vreau să atrag atenția că aceste țări au o puternică opoziție față de drumul spre Vest și Moscova se deprinde cu greu cu faptul că aceste țări nu îi mai aparțin și nu mai sunt controlate”, a mai spus președintele.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri