Cazul Ekeng | Medicul lui Dinamo se contrazice în declaraţii

Data publicării:
ekeng in ambulanta-2

  

„Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Avea puls şi respira”, a spus Liviu Bătineanu, medicul echipei Dinamo, după ce a fost audiat de poliţişti.

Ieri, varianta lui era cu totul alta.

Liviu Bătineanu: Se face masaj cardiac.

Reporter: S-a făcut pe teren?

Liviu Bătineanu: Da

Reporter: De dumneavoastră sau de medic (cel de la ambulanţă n.r.)?

Liviu Bătineanu: Nu. De mine.

Medicul echipei care de vineri nu îl mai are pe mijlocaşul Patrick Ekeng se încurcă în declaraţii. Masajul cardiac face parte din operaţiunea de resuscitare, pe care doctorul nu a făcut-o, după cum se vede în imaginile din momentele în care fotbalistul era leşinat pe teren. Liviu Bătineanu se contrazice apoi cu medicii de la Floreasca.

A fost adus cu o ambulanţă, fără manevre de resuscitare din câte ştim. În stop cardio-respirator”, declara, vineri seară, Cristian Pandrea, specialist în medicină de urgenţă.

„Masaj cardiac, deci aproape de spital, nu pot să cuantific timpul. I-am făcut!”, susţinea Liviu Bătineanu în aceeaşi seară de vineri.

În altă ordine de idei, familia fotbalistului aduce o informaţie care poate să ducă tot spre medicul de la Dinamo. Sora lui Patrick Ekeng spune, într-un interviu pentru BBC, că mijlocaşul nu ar fi vrut să joace. „I-a spus celui mai bun prieten că nu se simte în stare să intre pe teren. Că se simte foarte obosit”, a declarat Monique Chantal, sora lui Patrick Ekeng.

Sora şi mama jucătorului nu ştiu dacă Patrick a împărtăşit aceste gânduri şi cu cineva din stafful echipei Dinamo.

Duminică, în faţa poliţiştilor şi, apoi, a jurnaliştilor, medicul clubului a repetat că el şi-a făcut datoria: „Treaba mea se termină când se intră în ambulanţă”.

„Stafful medical al ambulanţei private a dat declaraţii în faţă poliţiştilor de la omoruri mai bine de şase ore. Au vorbit despre protocoalele pe care le-au urmat şi despre cum au acordat primul ajutor fotbalistului dinamovist”, transmite corespondentul Digi24.

În faţa reporterilor, însă, medicul ambulanţei Puls nu a simţit nevoia să explice nimic.

Impresarul mijlocaşului îşi pune acum întrebări legate de intervenţia medicilor şi pare să fi tras o concluzie.

„Cred că este o problemă mare cu ambulanţele şi medicii care trebuie să acorde prim-ajutor. Nu sunt suficienţi în astfel de cazuri”, spune Hasan Anil Eken.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri