1500 de tablouri în valoare de 1 miliard de euro, descoperite într-un apartament din München

Data publicării:
paintings

Poliţiştii germani au făcut o descoperire impresionantă în apartamentul unui bărbat din München: tablouri în valoare de 1 miliard de euro. Este vorba de 1500 de opere semnate de artişti ca Pablo Picasso, Henri Matisse sau Marc Chagall.

Foto via Focus.de

Lucrările de mare valoare au aparţinut unor familii de evrei, dar au fost confiscate de regimul nazist în anii 30. Bărbatul în al cărui apartament au fost găsite este fiul unui cunoscut comerciant de artă, un apropiat al lui Joseph Goebbels, ministrul Propagandei din acea vreme. Datorită relaţiei sale cu oficialul, comerciantul a putut intra în posesia celor 1500 de tablouri, transmite agenţia germană de presă DPA.

Fiul acestuia, acum în vârstă de 80 de ani, a fost prins la începutul anului 2011 transportând o sumă mare de bani cu trenul, venind dinspre Elveţia către Germania. La acea dată, investigaţia poliţiei a inclus percheziţii la domiciliul bărbatului, ocazie cu care au fost descoperite şi cele 1500 de opere. Informaţia a devenit însă publică abia acum.

Picturile, care se află acum într-o cameră de securitate a vamei din Bavaria, au fost păstrate în ultimele decenii în condiţii improprii - camere murdare şi neluminate. Se pare că proprietarul apartamentului, cercetat pentru evaziune fiscală, trăia din vânzarea ocazională a câte unei lucrări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri