ABBA, 40 de ani de istorie

Data publicării:
abba waterloo

Au dominat topurile mondiale timp de opt ani, iar melodiile lor sunt şi acum difuzate în toată lumea. Cei patru s-au întâlnit pentru prima dată în 1972, apoi Bjorn s-a căsătorit cu Agnetha, iar Benny cu Frida. Au ales acronimul ABBA, deşi acelaşi nume era folosit de o firmă de conserve de peşte.

După câștigarea Eurovisionului în 1974, ABBA a dominat topurile muzicii pop din 1975 până în 1982. Grupul suedez a lansat hit după hit, printre care Mamma Mia, Dancing Queen sau Knowing Me, Knowing You. Formaţia ABBA s-a destrămat în anul 1982, după doar zece ani petrecuţi pe scenă.

Au vândut peste 380 de milioane de albume și single-uri în lumea întreagă. În culmea succesului lor, însă, relațiile personale nu mai mergeau bine și aceasta s-a reflectat în muzica grupului, în melodiile care au avut versuri mai triste sau introspective, așa cum e binecunoscuta The Winner Takes It All. 

În 2005, când Eurovisionul a împlinit 50 de ani, „Waterloo” a fost ales cel mai bun cântec din istoria competiției.

Începând de anul trecut, ABBA are un muzeu dedicat în capitala Suediei

Balazs Barabas, realizatorul emisiunii „Pașaport diplomatic” de la Digi24, a realizat cu această ocazie un interviu cu unul dintre membrii fondatori ai formației, Björn Ulvaeus, pe care vă invităm să-l citiți și să-l vizionați AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri