Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu se deschide cu un spectacol într-o structură gonflabilă

Data publicării:
SibiuTeatru

Festivalul Internaţional de Teatru se deschide cu un spectacol de lumini şi muzică într-o structură gonflabilă. Spectatorii trebuie să ştie că pantofii se lasă la intrare.

În Piaţa Mică din Sibiu a fost construit un labirint de 800 de metri pătraţi, pentru debutul Festivalului Internaţional de Teatru. Labirintul este o structură cu domuri gândite după principiile arhitecturii medievale arabe.

Construcţia este creaţia unor artişti britanici. Labirintul a fost creat în 2010 şi de atunci a fost prezentat la mai multe evenimente din întreaga lume.

„Înăuntru avem acest efect de culoare, încât totul pare verde, nu? Asta se întâmplă pentru că plasticul argintiu funcționează ca o oglindă. Avem aceste fante de material verde, care lasă lumina să intre, o colorează, apoi se reflectă pe plasticul argintiu”, spune Florance Guerin, de la Architects of Air.

Sunt între 40 şi 50 de evenimente zilnic. De la teatru, la teatru-dans, la spectacole de stradă şi trebuie spus că jucăm în 66 de spaţii de joc. Aproximativ 70% dintre spectacole sunt gratuite”, spune Constantin Chiriac, preşedinte FITS.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cotat drept cel de-al treilea eveniment de acest gen din lume, după festivalurile din Edinburgh și din Avignon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri