A. Vasilescu: Investitorii nu au încă încredere în România

Data publicării:
adrian vasilescu bnr digi 1

Acordul care se va încheia în acest an va fi tot de tip preventiv.

„România are nevoie de acest acord pentru că iese pe piețe internaționale, poate va ieși mai mult în perioada următoare. Și de la FMI vine un fel de certificat verde, un certificat care spune piețelor că suntem sub monitorizarea UE, Băncii Mondiale și FMI. Sunt trei instituții care contractează cu România și trei instituții care ne monitorizează”, a spus Adrian Vasilescu.

Pe de altă parte, analistul economic George Vulcănescu arată că „România are o mare problemă de percepție la nivel extern, pentru că rămâne încastrată în zona țărilor cu dificultăți în a-și administra bugetele proprii și asta ridică un mare semn de întrebare, nu doar nouă, care observăm evoluțiile, ci și din perspctiva parteneriatului extern”.

„Este nevoie de cineva care să spună, să suțină imaginea că ce face clasa politică din România e ok. Și avem și alegeri prezidențiale anul viitor, altfel nu îmi explic de ce o clasă politcă nu vrea să-și asume responsabilitatea reformei”, spune analistul Florin Cîţu.

Christine Lagarde, preşedintele Fondului Monetar Internaţional, se află în România. Guvernul începe, în această după-amiază, negocierile pentru încheierea unui nou acord cu FMI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri