BUSINESS CLUB. Guvernul vrea să pună impozit pe piscine

Data publicării:
piscina

Dincolo de aspectul de haiducie, luatul de la bogați pentru a umple bugetul sărac, se vede lipsa de idei. Sau idei obsesive, căci impozitarea pisicinelor e o temă anunțată în urmă cu aproape an de ministrul bugetului Liviu Voinea, pe atunci secretar de stat la Finanțe. Va fi interesant cum va urmări statul declararea piscinelor. Poate face precum bulgarii, pozează din elicopter.

Câteva dale puse în curte face proprietarul pasibil de un nou impozit. Deși la parcări, ținta o reprezintă marile centre comerciale și cei care și-au transformat terenuri în parcări private, se va ajunge și la persoane fizice. Exceptate sunt parcările închiriate la bloc de la primărie. Ar fi fost stupid, primăria s-ar fi impozitat singură. Poate că și această impozitare a parcărilor este o decizie ce poate fi acceptată, cu toate că sunt lovite și persoanele fizice. Însă se poate ajunge la ambiguități.

Pentru că este vorba de o lege, e interpetabilă. Va fi un impozit pentru construcții care nu intră în categoria clădirilor. O cușcă de câine îndeplinește criteriile, deci e pasibilă de impozit.

Însă discuția poate ar trebui să fie de profunzime pe aceste impozite pe proprietate. Orice mai inventează guvernul nu șterge o realitate. Pentru locuințe, în România impozitele sunt foarte mici, 0,1% din valoarea impozabilă, care este cam un sfert din valoarea de piață.

Din păcate, nu este recunoscută o realitate - se face protecție sociala prin taxe de acest fel. Și apoi se încearcă acoperirea golurilor prin tot felul de găselnițe. Pentru că sunt multe pe țeavă. Aceasta cu noul impozit e doar una dintre ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri