BUSINESS CLUB. Românii, neinteresați să câștige din datoria statului

Data publicării:
contracte banci mediafax

Valoarea subscrierilor este de 6,94 de milioane de lei, din cele 100 de milioane pe care vrea să le atragă Ministerul Finanțelor.

Cea mai solicitată dobândă, până la acest moment, este de 2%. Intervalul de dobândă stabilit de Finanțe se situează între 1,75% și 2,15%. Pe 22 iunie, Finanțele vor stabili nivelul de dobândă la care se vor efectua subscrierile, în funcție de cererea înregistrată.

Cei care au cumpărat obligațiuni le vor primi în cont numai dacă oferta la care au subscris se situează sub dobânda finală stabilită de minister. Pentru titlurile deținute, cu o maturitate de doi ani, populația va primi bonificația anual, iar veniturile din dobândă sunt scutite de impozit.

Oamenii pot cumpăra titlurile de stat, fără comision, de la BCR, BRD sau Raiffeisen, băncile din consorțiu. Dacă respectivul investitor este acceptat, va primi titlurile în proprietate la momentul decontului, însă dacă nu intră în alocare, primește banii înapoi.

Emisiunea de titluri de stat va fi listată la Bursa de Valori București pe 26 iunie, când se vor putea realiza primele tranzacții.

Finanțele au cerut băncilor din consorțiu să nu perceapă niciun comision pentru subscrierile făcute de populație în cadrul acestui program, având în vedere randamentele reduse, și să plafoneze comisioanele la 0,1% pentru tranzacțiile de cumpărare de pe piața secundară, după listare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri