Coca Cola la dozator, disponibilă în curând. Băutura la capsulă va putea fi preparată şi acasă

Data publicării:
coca cola

Coca Cola îşi face loc în aparatele de cafea. Grupul american intră într-un parteneriat cu compania Green Mountain Coffee, rezultatul fiind o maşină care să servească nu cafea, ci băuturi precum ceai, sucuri de fructe şi, bineînţeles, Coca Cola. Băutura va proveni din acele capsule obişnuite acum pentru cafea. Va fi o cola concentrată, cum erau pe vremuri sucurile TEC, celebre la începutul anilor 90 în România.

Consumatorul va fi scutit de o plimbare până la magazin, pentru că îşi va putea face Coca Cola acasă.

Compania nu lasă nimic la întamplare, pentru că parteneriatul este dublat de preluarea a 10% din Green Mountain Coffee pentru 1,2 miliarde de dolari. Green Mountain se bucură în schimb de exclusivitate totala: ei vor fi singurii care pot servi băuturile în acest mod. Totuşi, relaţia nu funcţionează şi invers: Green Mountain ar putea include printre băuturile servite şi alte mărci de băuturi carbogazoase, inclusiv Pepsi.

Coca Cola se lupta de ceva timp cu noile preferinţe ale consumatorilor în materie de băuturi. O parte din foştii clienţi au renunţat la tradiţionala cola în favoarea băuturilor energizante, care au muşcat destul de mult din cota de piaţă a gigantului.

Mişcarea companiei urmează o strategie mai largă, vizibilă la Coca Cola de mulţi ani. Grupul şi-a făcut un obicei din a prelua mărci noi şi tehnologii promiţătoare în încercarea de a se mişca cât mai bine pe piaţă.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri