Ministrul delegat pentru energie spune că va demisiona, dacă va crește prețul pentru populație

Data publicării:
razvan nicolescu cu burtiera

„S-a spus că prețurile la gaze vor crește la populație cu 35 la sută sau ceva de genul acesta începând cu 1 ianuarie 2015. Vă garantez că prețul la populație nu va crește pentru gazul natural produs în România. Nu va crește până cel puțin la data de 1 iulie 2015, atunci când, așa cum am promis, voi prezenta un nou calendar de aliniere a prețului la gaz natural, un calendar care se va finaliza la 1 iulie 2021.

S-a spus, de asemenea, în spațiul public că de la 1 ianuarie 2015 prețurile la energie termică plătite de populație ar putea crește cu 38 la sută. Este absolut fals. (...) Prețurile au fost publicate în Monitorul Oficial la 4 noiembrie. Acestea sunt și nu altele. Vă garantez acest lucru.

De asemenea, am obținut acordul ca CET-urile să fie tratate la fel ca și consumatorul casnic pentru consumul de gaz destinat populației. Vă garantez, repet, că prețurile la gaz natural nu vor crește de la 1 ianuarie 2015, vă garantez că prețurile la agent termic nu vor crește de la 1 ianuarie 2015 pentru populație, vă garantez că CET-urile vor fi tratate ca și până acum. Vă garantez acest lucru cu demisia mea”, a declarat Răzvan Nicolescu într-o conferință de presă extraordinară.

„Dacă nu se va întâmplă ce v-am spus, dacă prețurile la populație vor crește, dacă preţurile la energie termică vor creşte, dacă CET-urile vor fi tratate altfel decât v-am spus, sunt dispus să îmi dau demisia”, a repetat ministrul.

Asigurările lui Răzvan Nicolescu vin în condițiile în care a existat o confuzie în spațiul public privind creșterea prețului la gaze și energie termică pentru populație. Însuși premierul a fost nevoit să dea asigurări în ședința de guvern și în declarațiile publice că acest lucru nu se va întâmpla.

Citiți și: 

O eroare a Guvernului ne poate scumpi apa caldă şi căldura cu aproape 40 la sută

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri