MOL România, amendată cu peste 60 de milioane de lei

Data publicării:
pompe benzina

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către compania Mol Romania prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților. De asemenea, instanța a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenței companiei Mol de la 80,2 milioane de lei la 64,2 milioane lei.

Reamintim că în anul 2011, Consiliului Concurenţei a sancţionat companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI România, MOL Romania Petroleum Products şi Lukoil România cu amenzi ce cumulează 880,5 milioane lei (205 milioane de euro), reprezentând aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010.

MOL România a depus o cerere pentru suspendarea execuţiei deciziei şi a contestat-o la Curte de Apel Bucureşti.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu declara atunci că instituţia pe care o conduce a constatat că există dovezi că respectivele companii s-au înţeles în perioada 2007-2008 să retragă de pe piaţă sortimentul de benzină ECO Premium care le genera sub 20% din vânzări şi reprezenta mai puţin de 5% din cifra de afaceri.

Referitor la retragerea de pe piaţă a benzinei Eco Premium, MOL preciza că grupul ungar, care controlează compania din România, a renunţat la producţia de benzină cu aditivi metalici încă din octombrie 2004.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri