Ramona Mănescu: Gruia Stoica putea face plata. Se analizează posibilitatea reținerii garanției

Data publicării:
ramona manescu flickr

Ramona Mănescu a declarat într-o conferință de presă că Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

„Cumpărătorul ar fi plătit astăzi, renunțând la condițiile suspensive, conform contractului. Au fost trei astfel de condiții suspensive la care s-a făcut referire: finalizarea de către vânzător a conversiei creanțelor deținute de stat asupra societății la data semnării contractului, o condiție suspensivă îndeplinită de către vânzător; avizul favorabil al Consiliului Concurenței. Acesta era exclusiv în sarcina cumpărătorului, care fi putut face notificarea imediat după ce a câștigat licitația, însă a făcut-o la 22 de zile de la semnarea contractului, după ce a fost notificat de comisia de privatizare; obținerea de către vânzător de la finanțatori interni și externi ai societății a acordului acestora cu privire la modificările structurilor acționariatului, care decurgeau din finalizarea acestei proceduri de privatizare. Modificările au fost trimise de către comisia de privatizare la timp. Nu toate băncile au avizat favorabil”, a declarat Ramona Mănescu.

Ministrul a adăugat că Gruia Stoica putea face plata, iar cum se analizează reținerea garanției. 

„Ținând cont de acest fapt opinia legală este că se aplică acel articol din contract care spune că dacă într-o perioadă de maxim 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a HG526/2013, contractul se desfiinţează de plin drept fără a mai fi necesară punerea în întârziere în condițiile în care condițiile suspensive nu sunt îndeplinite”, a adăugat ministrul

„În momentul acesta, comisia de privatizare împreună cu consultanții analizează posibilitatea sau oportunitatea reținerii garanției de către stat”, a afirmat Ramona Mănescu.

Ministerul Transporturilor a mai spus că procesul de privatizare al CFR Marfă va fi reluat.

Privatizarea companiei CFR Marfă a eșuat. Potrivit unui comunicat de presă al companiei GFR, Gruia Stoica a declarat că „Am fost chemați să ni se comunice că nu este posibil să facem plata și să finalizăm tranzacția pentru că nu sunt îndeplinite condițiile suspensive”.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri