Roşia Montană. Reacţia Gabriel Resources: Nu înseamnă că proiectul s-a dus pe apa Sâmbetei

Data publicării:
rosia montana cariera carnic -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-12

Compania canadiană Gabriel Resources nu este pregătită să spună adio proiectului Roşia Montană, în ciuda deciziei de respingere a proiectului, luată de comisia parlamentară specială.

Nu înseamnă că proiectul s-a dus pe apa Sâmbetei. Ceea ce au spus este că ei cred că un proiect aşa de complex ca al nostru nu trebuie să treacă printr-o lege separată”, a declarat Jonathan Henry, preşedinte executiv Gabriel Resources.

O reacţie similară vine şi din partea reprezentanţilor Roşia Montană Gold Corporation care au salutat modul în care au avut loc dezbaterile în Comisia parlamentară specială. În plus, ei s-au arătat de acord cu concluzia comisiei, care recomandă completarea cadrului legislativ cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de amploare.

Mai mult, aceştia nu au amintit nimic despre posibile despăgubiri cerute statului român. În luna septembrie, premierul Victor Ponta a declarat că avocaţii companiei ar fi calculat despăgubiri de două miliarde de dolari, în contul investiţiilor făcute în cadrul proiectului minier Roşia Montană.

Optimismul reprezentanţilor Gabriel Resources nu este împărtăşit şi de investitori. Acţiunile companiei canadiene au scăzut pe bursa din Toronto cu aproape 11 procente, până la 82 de cenţi canadieni, după ce comisia parlamentară pentru Roşia Montană a anunţat decizia de respingere a proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri