Țara cu cel mai ief­tin litru de benzină din lume

Data actualizării: Data publicării:
benzina pompa-1

Norvegia îşi menţine titlul de ţara cu cei mai scumpi carburanţi. ţara scan­dinavă nu subvenţionează preţul la pompă şi alege să-şi folosească profiturile din industria petrolieră pentru servicii naţio­nale, cum ar fi educaţia gratuită sau infra­struc­tură“, se arată în studiul realizat de Bloomberg, scrie Mediafax. Venezuela este din nou ţara cu cel mai ief­tin litru de benzină din lume, 0,01 dolari.

Benzina se ieftineşte la noapte

Reamintim că Petrom a ieftinit în această săptămână carburanţii. Benzina costă mai puţin cu 9 bani pe litru iar motorina cu 7 bani. Preţul la pompă diferă însă de la o staţie la alta, în oraşele mari şi acolo unde e trafic.

Chiar și ala, prețurile sunt între 5,3 şi 5,4 lei pe litru la benzina standard, chiar mai reduse în unele oraşe mici. Aceasta este cea de-a şasea ieftinire din această lună. Şi nu a trecut decât jumătate din ea. Practic la două, trei zile am avut o scădere a preţului. Per total, luna acesta, prețurile au înregistrat o scădere de 5,5%.

Deşi îşi reduce marjele de profit, compania petrolieră reduce preţurile pentru a stimula consumul. Vânzările de carburanţi s-au redus după introducerea supraccizei şi îşi revin greu. Acum este un moment de a recâştiga clienții, cu toate că este iarnă şi călătoriile sunt ceva mai restrânse.

Scăderile au loc în contextul în care preţul la ţiţei a ajuns la 62 de dolari pe baril la Londra şi la 58 de dolari la New York.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri