Vizită FMI. Săgeţi de la Cotroceni către politicieni pe legea salarizării unitare

Data publicării:
basescu -Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Șeful statului le-a spus experților internaționali că nu înțelege de ce politicienii vorbesc permanent despre o nouă lege a salarizării de vreme ce există una de doi an, dar nu a fost pusă în aplicare.

Afirmațiile vin după ce, în ultima perioadă, premierul Victor Ponta a insistat pe necesitatea unei astfel de legi. În plus, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că se lucrează la un nou proiect.

Nu este pentru prima oară când președintele critică Executivul în fața FMI. La începutul săptămânii, președintele îi mărturisea șefei Fondului nemulțumirile sale legate de situația economică a României care ar putea intra în derapaj dacă Guvernul va lua decizii populiste.

„Convigerea mea este că, deși Romania este reechilibrată macroeconomic, ca urmare a măsurilor din 2010, aceste echilibre încă sunt fragile”, a spus Traian Băsescu.

„Aș face o observație legată de legea salarizării. În lumea politică se vorbește despre o nouă lege a salarizării, dar noi avem o lege a salarizării care nu este pusă în aplicare și care a fost lucrată timp de doi ani cu banca mondială”, a afirmar președintele.

„Ceea ce s-a pus deja în practică la acordul anterior a fost reducerea dezechilibrelor macroeconomice, iar acest lucru a fost realizat. Un obiectiv important acum este de a susține ceea ce s-a făcut în trecut și include și continuarea consolidării instituțiilor, incluzând în special pe cele din zona de finanțe. Altă prioritate care este crucială pentru România este crearea și menținerea creșterii economice, iar asta vine odată cu locurile de muncă”, a afirmat Andrea Schaechter, şefa delegaţiei FMI în România.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a detaliat la emisiunea „Kilometrul 0” Digi24, de sâmbăta trecută, că lucrările de elaborare a textului de lege durează: „De abia lucrăm. Poate pe la sfârşitul lunii august se formează un colectiv interministerial, pentru că problemele sunt deosebite ca formă de salarizare în învăţământ, în armată, în sănătate, faţă de primării. Când vom avea un draft, vom discuta şi cu organismele internaţionale”, a mai arătat ministrul, care a detaliat la acea dată deficiențele legii anterioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri