Care este averea reală a lui Donald Trump

Data publicării:
donald trump fb

 

Donald Trump / FOTO: Facebook

De 32 de ani, jurnaliștii de la Forbes și Donald Trump nu reușesc să se pună de acord asupra cifrelor. Aceștia au stabilit că magnatul are o avere de 4,5 miliarde de dolari, spre nemuțumirea acestuia.

Candidatul cu cele mai mari șanse să reprezinte Partidul Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite susține că suma corectă este de 10 miliarde de dolari, din care 3 miliarde de dolari ar fi doar valoarea brandului personal.

Pe de altă parte, Trump a recunoscut că, în trecut, Forbes i-a supraevaluat averea și că acest lucru l-a ajutat să își aigure finanțare pentru afacerile sale.

Și nu este singura controversă. Unul dintre rivalii săi, Marco Rubio, a declarat că Donald Trump a moștenit de la tatăl său, Fred, 200 de milioane de dolari și cu acești bani și-a construit actualul imperiu financiar.

Omul de afaceri s-a apărat, spunând că tot ce a luat de la tatăl său pentru a-și începe afacerile a fost un împrumut de un milion de dolari, care l-a ajutat să ajungă miliardar.

Fred Trump, magnat al imobiliarelor, a fost unul dintre cei mai bogați oameni din SUA. Tânărul Donald Trump, proaspăt absolvent al Wharton School, a intrat în firma tatălui său, a preuat frâiele companiei în 1971 și a profitat din plin de succesul în afaceri al tatălui său. Bonitatea acestuia din urmă a fost cea care l-a propulsat rapid.

„Când a vrut să intre în afaceri, a beneficiat de reputația tatălui său, care valora zeci de milioane de dolari”, spune biograful Michael d’Antonio. Milionul de dolari de care vorbea miliardarul era doar o parte a beneficiilor, mult mai valoroase fiind legăturile familiei sale cu mediul de afaceri din SUA, apreciază jurnaliștii de la Washington Post.

Aceștia îi pun la îndoială și abilitățile de antreprenor. Potrivit Business Week, în 1978, Donald Trump avea o avere de 100 de milioane de dolari. Dacă i-ar fi depus într-un fond de economii din categoria celor folosite de americani pentru a-și asigura o pensie liniștită, acum ar fi avut 6 miliarde de dolari, susțin jurnaliștii de la Washington Post. 

În schimb,  nimeni nu îi mai contestă lui Donald Trump abilitatea de a seduce electoratul republican. După victoriile la alegerile primare din Mississippi și Michigan, analiștii politici și presa de peste Ocean le dau tot mai puține șanse rivalilor săi în cursa la capătul căreia se va decide candidatul republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri