GALERIE FOTO. Un rege în castelul său: cum trăiește Donald Trump

Data publicării:
mar-a-lago-clubul lui trump- GettyImages-513222092
mar-a-lago-clubul lui trump- GettyImages-513222092
mar-a-lago-clubul lui trump- GettyImages-513222092

©GULLIVER/GETTYIMAGES

Piatra pentru reședință a fost importată din Italia, de la Genova, iar tapiseriile flamande din secolul XVI-lea erau protejate de fosta proprietară cu draperii. După ce casa a fost cumpărată de Donald Trump, acesta a vrut ca livingul să fie luminos și tapiseriile s-au decolorat. Trump se laudă că decorurile din camera copilului au fost desenate de însuși Walt Disney când era tânăr.

Când a murit, în 1973, miliardara a lăsat casa guvernului SUA pentru a deveni reședință prezidențială. Însă proprietatea s-a dovedit a fi prea scumpă și greu de întreținut, așa că a fost transferată înapoi fiicelor acesteia. Moștenitoarele i-au vândut-o lui Donald Trump cu mai puțin de 10 milioane de euro în 1985. Trump a transformat-o, zece ani mai târziu, într-un club privat.

 

Puțini oameni îi pot anticipa dorințele și pretențiile lui Donald Trump mai bine decât cel care lucrează la această proprietate de 60 de ani, dintre care 30 în slujba omului de afaceri. Are 74 de ani, se numește Anthony Senecal și este majordomul lui Donald Trump, scrie The New York Times, care a stat de vorbă cu credinciosul servitor. Dl. Senecal știe cum îi place miliardarului să doarmă, cum îi place să fie făcută friptura și cum insistă să se ocupe singur de părul său. Știe că mogulului nu-i place să înoate și apare foarte rar în costum de baie. În schimb, adoră golful. Și, cel mai important, dl. Senecal știe cum să-i intre în voie șefului său.

Știe, de pildă, că dacă Donald Trump poartă șapcă albă, este bine dispus. În schimb, când e roșie, e mai bine să te ții departe de el.

Majordomul a vrut să iasă la pensie în 2009, dar Trump a decis că este de neînlocuit, așa că l-a păstrat la reședință ca un fel de biograf neoficial. De altfel, majordomul pare să fie o oglindă a opiniilor șefului său: se teme de atacurile teroriștilor islamiști și le critică pe fostele soții ale acestuia. 

Zilele acestea, a dezvăluit Anthony Seneca, pe Trump îl enervează cel mai mult sunetul avioanelor care trec pe deasupra proprietății, pentru că există un aeroport în apropiere. Ca urmare, a dat în judecată aeroportul. A dat în judecată și orașul, cu care are o dispută pe tema înălțimii catargului pentru steag de pe proprietatea sa.

De curând, proprietatea lui Trump a devenit subiectul criticilor din partea adversarilor săi politici. Miliardarul a fost acuzat că preferă să angajeze imigranți în deterimentul forței de muncă locale. „Sunt mulți români, o mulțime de sud-africani, avem și un irlandez”, a confirmat majordomul. „Sunt buni, sunt profesioniști”, a adăugat el, făcând o grimasă de dezaprobare când a venit vorba de localnici.

Majordomul are multe amintiri. Odată, tatăl lui Donald Trump l-a pus să caute prin iarbă o monedă pe care o scăpase. Băieții miliardarului se jucau în biblioteca imensă, din stejar masiv și înțesată cu prețioase volume princeps pe care nimeni din familie nu le-a citit vreodată. Când biblioteca a devenit bar, Trump și-a pus un portret imens pe unul dintre pereți, îmbrăcat în costumație de tenis. Majordomul i-a adorat pe copiii Trump, dar Ivana, fiica pe care miliardarul o are cu prima soție, era extrem de pretențioasă.  

Clubul de la Mar-A-Lago - care în trecut a găzduit nunțile miliardarului sau concerte și competiții frecventate de celebrități - a devenit în ultimul timp un fel de sediu de campanie, fiind înțesat de agenți Secret Service. Aici Donald Trump a anunțat zilele trecute că rivalul său republican Ben Carson, care se retrage din cursa pentru Casa Albă, îl va susține pe el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri