VIDEO. Meryl Streep, discurs pasionant în sprijinul lui Hillary Clinton

Data publicării:
meryl streep getty

Foto: Gulliver/Getty Images

Vedeta hollywoodiană, în vârstă de 67 de ani, a fost doar una dintre numeroasele celebrităţi care au susţinut-o pe Hillary Clinton în cea de-a doua zi a Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat, organizată în oraşul Philadelphia. Printre alte vedete prezente la acest eveniment, în timpul căruia Hillary Clinton a intrat în istorie, devenind prima femeie care va candida la preşedinţia Statelor Unite, s-au numărat Alicia Keys, Lena Dunham, Elizabeth Banks, America Ferrera şi Andra Day.

Meryl Streep a purtat o rochie cu imprimeuri în culorile drapelului american şi a susţinut un discurs plin de pasiune în faţa susţinătorilor Partidului Democrat, vorbind elogios despre Hillary Clinton: ”De unde îşi ia curajul şi bunătatea? De unde îşi iau toate femeile care joacă rolul unui pionier, deschizătoarele noastre de drumuri, de unde îşi iau ele această tărie?”.

Apoi, celebra actriţă a comparat-o pe Hillary Clinton cu Sandra Day O'Connor, care a făcut istorie devenind prima femeie judecător la Curtea Supremă din Statele Unite, dar şi cu Geraldine Ferraro, prima femeie care, susţinută de un partid politic major, a candidat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite.

În contextul în care candidatul republican Donald Trump conduce în prezent în sondajele de opinie, Meryl Streep le-a transmis celor prezenţi în sala din Philaldephia că nu se îndoieşte de faptul că Hillary Clinton va deveni preşedinte în noiembrie. 

”La aproape 100 de ani după ce femeile au primit dreptul de a vota, voi, cei de aici, aţi făcut istorie. Şi veţi face istorie încă o dată, în noiembrie, deoarece Hillary Clinton va fi prima noastră femeie-preşedinte şi va fi un preşedinte minunat. Şi va fi prima dintr-un lung şir de femei şi bărbaţi care vor îndeplini această funcţie cu curaj şi bunătate. Va fi prima, dar nu ultima”, a adăugat Meryl Streep.

Soţul lui Hillary Clinton, Bill Clinton, fost preşedinte al Statelor Unite, a urcat şi el pe scenă pentru a împărtăşi publicului câteva dintre amintirile sale despre soţia sa, într-un discurs care a durat o oră, înainte ca organizatorii convenţiei să prezinte videoclipul plin de vedete care au înregistrat împreună un cover al piesei ”Fight Song” al cântăreţei Rachel Platten.

Actriţa Elizabeth Banks este unul dintre producătorii acelui cover, în care apar printre alţii Jane Fonda, Kristin Chenoweth, Eva Longoria, Mandy Moore, Idina Menzel şi Alan Cumming. 

Printre prestaţiile muzicale din timpul reuniunii de marţi seară s-au aflat cele susţinute de Andra Day, care a cântat single-ul ei de mare succes din 2015 ”Rise Up”, dar şi Alicia Keys, care a interpretat piesa ”Superwoman” din 2007 în semn de omagiu adus lui Hillary Clinton, urmată de single-ul ei din acest an ”In Common”.

Seara s-a încheiat cu un mesaj video transmis de Hillary Clinton care a mulţumit participanţilor pentru sprijinul lor, după ce a fost desemnată candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale: ”Tocmai am provocat cea mai mare crăpătură în acel tavan de sticlă de deasupra noastră!”.

Shirley Chisholm, prima femeie afroamericană din Congresul american, a fost, de asemenea, prima femeie care a încercat să obţină nominalizarea din partea partea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în anul 1972. 

Nominalizată de 19 ori de Academia de film americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie şi a câştigat Oscarul pentru rol secundar în filmul ”Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer” (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din ”Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei” (1982) şi ”The Iron Lady/ Doamna de fier” (2011).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri