BREXIT. Primele reacţii oficiale ale Rusiei

Data publicării:
Piata Rosie oameni Moscova Rusia GettyImages septembrie 2015

Ministrul adjunct al Finanţelor de la Moscova se aşteaptă ca impactul asupra pieţelor financiare să fie vizibil imediat, transmite agenţia TASS, oficialul guvernului rus arătând totodată că nu este deloc limpede în ce fel va fi transpus în practică rezultatul referendumului de joi.

O altă reacţie oficială a venit în această dimineaţă de la Konstantin Kosachev, preşedintele comitetul pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei Ruse, camera superioară a Legislativului de la Moscova. „Pentru Rusia, Uniunea Europeană este încă un partener major... Dacă UE eşuează, se confruntă cu noi crize şi probleme, acest lucru va afecta relaţiile noastre comerciale, deja afectate de sancţiuni”, a declarat Kosachev, preluat de TASS.

Uniunea Europeană, aşa cum estea ea acum, nu-i satisface nici pe membri, nici pe partenerii săi, ceea ce impune unele reforme. Să sperăm că acele reforme vor ţine seama şi de preocupările Rusiei şi că vor face posibile unele îmbunătăţiri în relaţiile noastre bilaterale”, a mai adăugat Kosachev.

Un asemenea context, se arată în ştirea transmisă de TASS, ar putea favoriza instalarea unor relaţii de tip nou între UE şi Rusia.

Oficialul rus mai susţine că euroscepticii vor deveni mai activi în toate ţările membre şi readuce în discuţie teza Kremlinului despre situaţia din Ucraina: o criză provocată de „acţiunile pripite” de a forţa Ucraina să accepte asocierea cu UE în termenii cei mai favorabili pentru UE. „Indiferent cum se va termina Brexitul, concluziile trebuie trase în primul rând de Uniunea Europeană şi abia aboi de Marea Britanie”, încheie Konstantin Kosachev.

Citiți și:

Prima reacție a Kremlinului, după BREXIT
BREXIT. Reacţia ministrului rus de externe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri