Parlamentarii laburişti au votat demisia liderului partidului. Jeremy Corbyn refuză

Data publicării:
Jeremy Corbyn getty
Foto: GettyImages

Foto: Gulliver / Getty Images

Liderul laburist Jeremy Corbyn refuză să demisioneze. El se confruntă de cinci zile, de după referendum, cu criticile parlamentarilor formaţiunii pe care o conduce. A încercat să le oprească prin concedierea celui care ocupa postul de ministru de externe în guvernul din umbră. Nu a reuşit. Parlamentarii laburişti au votat cu o majoritate covârşitoare, de 172 la 40, o moţiune de neîncrede în Jeremy Corby. Însă aceasta este doar un semnal transmis liderului, nu are putere decizională. Motiv pentru care Jeremy Corby refuză să renunţe la funcţie şi contestă moţiunea.

„Am fost democratic ales lider al partidului nostru, ca să fac un nou tip de politică, de 60% dintre membrii şi susţinătorii Partidului Laburist şi nu îi voi trăda demisionând. Votul membrilor Parlamentului nu are legitimitate constituţională”, a declarat Jeremy Corbyn.

Wess Sterling, membru al Parlamentului şi unul dintre cei mai virulenţi critici ai liderului laburist, spune că votul de neîncredere este fără precedent în istoria partidului: „Cred că Jeremy trebuie acum să accepte că rămânerea sa în funcţie este de neconceput”.

În vârstă de 67 de ani, Jeremy Corbyn conduce Partidul Laburist din septembrie 2015. El i-a urmat în funcţie lui Ed Milliband care a demisionat după rezultatul slab înregistrat de laburişti în alegerile parlamentare din mai 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri