C. T. Popescu: Ca şi Băsescu, Iohannis încearcă să scoată capital politic şi din alba, şi din neagra. Dar cred că are mai puţin talent la prostit lumea în felul ăsta 

Data publicării:
cristian tudor popescu captura 3-1

„Cum ar fi arătat logic comportamentul lui Klaus Iohannis? În momentul în care s-a pus problema cotelor obligatorii, ar fi trebuit evaluată situaţia şi ar fi putut să îşi justifice lefurile consilierii preşedintelui şi SIE care să îi livreze informaţia corectă: UE nu va face un pas înapoi în această chestiune. Prin urmare, atitudinea declarativă de reală politică a preşedintelui ar fi trebuit să fie: ne vom supune hotărârii organismelor europene din care facem parte, nu să vină şi să articuleze cu dicţie şi calm acel <mai mult nu>. Sau putea să decidă că în ciuda hotărârii pe care ştia că o să o ia cei de la Bruxelles că îl interesează nişte capital politic de la băştinaşi, aşa că mergea ca Slovacia până în pânzele albe, cu <nu-ul> pe care îl slobozise iniţial.

Ce a făcut Klaus Iohannis se putea numi flip-flop luat-plătit alba-neagra, dar nu a reuşit să obţină decât bile negre, de la vârful Uniunii Europene şi în ochii cetăţenilor români.

Nu suportă analize mai sofisticate!

Probabil că încearcă un procedeu pe care l-a consacrat predecesorul său, Băsescu, să scoată capital politic şi din alba şi din neagra, şi din luat şi din plătit, dar cred că are mult mai puţin talent la prostit lumea în felul ăsta domnul Iohannis.

În consecinţă, România a primit o bilă neagră la nivelul conducerii UE pentru că am avut întâi atitudinea de respingere iar îndată ce s-a hotărât într-un fel am basculat fără ezitare. Genul ăsta de atitudine pe care îl mai întâlnim în istoria României nu e de natură să aducă nici respect, nici preţuire la nivel european”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri