Criza refugiaților. „Acord politic” la întâlnirea miniștrilor de Interne din UE. Nicio decizie privind cotele

Data publicării:
Imigranti refugiati in gara general GettyImages septembrie 2015-3

Foto: Gulliver / Getty Images

Va fi nevoie de un nou Consiliu JAI pentru a decide ce număr de refugiați va lua fiecare țară. Acesta va avea loc pe 8 octombrie.

Nu e un citat din Game of Thrones, dar trebuie să ne grăbim pentru că „winter is coming” (vine iarna)”, a spusFrans Timmermans, prim vicepreședinte al Comisiei Europene.

Am ajuns astăzi la un acord privind repartizarea a 160.000 de refugiați”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, în timpul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

Nu am ajuns la un acord cu privire la fixarea de cote”, a recunoscut, totodată, De Maiziere, în condițiile în care Comisia Europeană a propus săptămâna trecută, la Strasbourg, cote obligatorii, cu o cifră concretă pentru fiecare țară, opțiune respinsă de mai multe state membre. „Vom perfecta acordul abia în timpul viitoarei reuniuni din 8 octombrie”, a precizat ministrul german.

Aceasta este o etapă importantă, însă foarte departe de ceea ce așteptam noi ca solidaritate în UE”, a mai estimat ministrul de interne al Germaniei.

Statele membre au confirmat luni că vor primi circa 40.000 de persoane, însă Comisia Europeană le-a cerut un efort suplimentar pentru primirea a 120.000 în plus dintre cei care se află deja în Italia, Grecia și Ungaria. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri