Haos în gara din Tovarnik (Croaţia). Mii de refugiaţi s-au înghesuit să urce în trenuri

Data publicării:
refugiati-croatia-tovarnik-trenuri-GettyImages-20.9.2015

Ziua a început haotic pentru miile de refugiaţi aflaţi la Tovarnik. Nu pentru că i-ar fi împiedicat cineva să urce în trenuri, ci pentru că pur şi simplu nu erau suficiente vagoane pentru toţi. Disperaţi că nu vor prinde loc, oamenii s-au înghesuit unii în alţii fără să ţină cont de avertismentele poliţiştilor veniţi să menţină o oarecare ordine. Au intrat şi pe geamuri numai să se asigure că vor pleca spre Vest.

Câteva mii au rămas în continuare în Tovarnik, în aşteptarea următoarei garnituri.

Ranko Ostojic, ministrul de Interne al Croaţiei: „Am deschis aici o tabără unde putem adăposti temporar 4.000 de oameni. Vreau să subliniez faptul că vorbim de o tabără temporară, pentru că intenţia noastră este ca toţi aceşti oameni aflaţi la Tovarnik, adică cei care au nevoie de transport mai departe, să fie adăpostiţi de ploaie. Evident că în astfel de situaţii există momente de nervozitate printre cei care aşteaptă să vină trenurile şi autobuzele care să-i ducă mai departe”.

Pe de altă parte, oficialul croat consideră că măsurile luate de guvernul ungar condus de Viktor Orban împotriva refugiaţilor, şi mai ales atât de controversatele garduri ridicate sau aflate în diverse stadii de construcţie la graniţele cu Serbia, Croaţia şi România, nu fac decât să agraveze situaţia.

În doar cinci zile, în Croaţia au intrat 20.000 de refugiaţi veniţi din Serbia. Premierul croat spune că ţara sa va forţa Ungaria să-i accepte pe aceşti oameni. Mai exact, va continua să trimită la graniţă trenuri şi autobuze pline cu imigranţi care vor să ajungă în vestul Europei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri