Gestul şocant al unei jurnaliste din Ungaria, în tabăra de refugiaţi de la Roszke

Data publicării:
jurnalista

Pentru a doua zi la rând, tabăra de la Roszke a fost scena unei evadări în grup. Sătui de atâta aşteptare, sute de refugiaţi au luat-o la fugă peste câmp, în timp ce poliţiştii îi priveau neputincioşi, fără să poată interveni.

Evadările refugiaţilor au dat naştere şi unui moment cel puţin neplăcut. O jurnalistă din Ungaria a fost filmată în timp ce lovea cu piciorul mai mulţi refugiaţi, iar la un moment dat, chiar i-a pus piedică unui bărbat care purta un copil în braţe.

La câteva ore de la apariţia acestor imagini, jurnalista a fost concediată. Şeful ei s-a declarat şocat de gestul angajatei sale. Dincolo de astfel de momente, situaţia refugiaţilor de la Roszke se înrăutăţeşte. Odată cu venirea toamnei se face tot mai frig, în timp ce oamenii sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber.

Cei mai norocoşi ajung în Budapesta, de unde au drumul deschis spre Austria şi Germania. Iar în capitala Ungariei primesc un ajutor nesperat din partea voluntarilor.

Din Ungaria, călătoria lor spre tărâmul visat, Germania, mai durează doar câteva ore. Iar odată ajunşi, sunt primiţi cu braţele deschise. Oficialii din Munchen şi Berlin se tem, însă, că în curând vor fi depăşiţi de situaţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri