Victor Ponta: Cei care ne-au ținut la ușa Schengen invocând pretexte politice cred că realizează că au greșit

Data publicării:
original lso 4038-1

 

Foto: gov.ro

Discuția despre migranți nu este doar o discuție tehnică. Eu spun un lucru: da, România trebuie să își asume toate obligațiile pe care le are Europa dacă are și toate drepturile pe care le are Europa. Cei care ne-au tot ținut la ușa Schengen pe tot felul de pretexte politice cred că acum își dau seama ce greșeală au făcut... că bulgarii și românii dacă nu au fost buni de Schengen ce să ne ceară acum? Cred că e un moment în care putem să discutăm și ipocrizia să rămână de o parte”, a susținut Victor Ponta, potrivit Agerpres, la Palatul Parlamentului, întrebat pe tema numărului migranților care ar putea ajunge în România.

Anterior, într-un discurs rostit de la tribuna Parlamentului în spațiul rezervat Orei Primului ministru, Victor Ponta susținuse că reprezentanții României vor ridica din nou la Consiliul JAI problema aderării la spațiul Schengen.

„În octombrie, la Consiliul JAI vom întreba încă o dată, prietenește, cu tot respectul de ce România și Bulgaria nu sunt nici măcar cu frontierele aeriene în zona Schengen, un lucru care trebuia făcut de mult și care poate acum este momentul cel mai propice”, a spus prim ministrul.

Citiți și

Victor Ponta: Nu putem primi mai mulți refugiați decât avem capacitatea

Tratatul Schengen, pus în pericol de criza imigranților

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri