Atac într-un cinematograf din Germania. Atacatorul a fost ucis, nimeni nu a fost rănit grav

Data publicării:
ClpIpegXIAApF3i.jpg large

Actualizare. Ministerul de Interne al landului Hesse anunţă că atacatorul a fost împuşcat mortal. Nimeni altcineva nu a fost rănit, dar sunt circa 20 de persoane care au intrat în contact cu gazele lacrimogene folosite de poliţişti.


Conform primelor informaţii, atacatorul purta cagulă şi era înarmat cu o armă de atac. De asemenea, ar fi avut o centură de gloanţe.

Unele surse, citate de presa germană, spun că bărbatul ar fi luat şi ostatici. Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a confirmat că este vorba despre o situaţie periculoasă, fără să dea alte detalii.

Există şi informaţii conform cărora răniţii nu ar fi fost împuşcaţi, ci intoxicaţi cu gaze iritante, nu este clar dacă din cele folosite de poliţişti sau de atacator. BBC scrie că ar vorba de doar 20 de persoane, care au suferit din cauza gazelor lacrimogene. De asemenea, Bild citează surse din poliţie care spun că 25 de oameni au fost expuşi gazelor lacrimogene.

Un cotidian local din Veirnheim, care citează Ministerul de Interne, scrie că bărbatul, care ar avea probleme psihice, a tras patru focuri de armă după ce a intrat în cinematograf. El ar fi fost împuşcat de forţele de ordine şi ar fi murit.

Oraşul Viernheim, care are 33.000 de locuitori, se află la circa 25 de kilometri distanţă de Frankfurt.

Citiţi şi:

Poliţia germană explică de ce l-a ucis pe atacatorul de la cinematograf: „A luat ostatici”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri