Alerte teroriste în mai multe țări europene, percheziții pe aeroportul Roissy

Data publicării:
politie antitero

Nu au fost date detalii despre locurile vizate de autoritățile franceze la aeroportul Roissy, dar autoritățile au precizat că perchezițiile nu au legătură directă cu atentatele, ci țin de mai multe alte obiective, în special căutarea unor elemente relative la fenomenul de radicalizare.

De la decretarea stării de urgență, după atentatele de la Paris, peste 100 de percheziții sunt întreprinse zilnic pe teritoriul francez.

Pe de altă parte, miercuri au fost declanșate alerte teroriste au fost declanșate în mai multe țări europene. Prima alertă a fost declanşată pe aeroportul din Copenhaga, unde un terminal a fost evacuat după găsirea unui bagaj suspect. Valiza a fost ridicată de genişti, care n-au precizat dacă a existat într-adevăr un pericol.

Tot geniştii au intervenit şi pentru un bagaj suspect găsit în gara centrală din Dusseldorf. Clădirea a fost evacuată şi trenurile redirecţionate până la încheierea operaţiunilor. 

Potrivit The Daily Mirror, și o stație de metrou din Londra - Tooting Broadway - a fost evacuată miercuri, iar la fața locului s-a deplasat poliția metropolitană. Există informații potrivit cărora un individ ar amenința călătorii dintr-un tren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri