Încă traumatizați, membrii trupei care concerta la Bataclan au acceptat să vorbească despre infernul din seara atacului

Data publicării:
solist

Au scăpat din iadul Bataclan, dar reuşesc cu greu să-şi adune cuvintele. Rockerii trupei "Eagles of Death Metal", care concertau la Paris în fatidica seară de 13 noiembrie, sunt încă în stare de şoc.

„Motivul pentru care au murit atât de mulţi oameni este că nu au vrut să-şi părăsească prietenii”, a povestit, cu vocea tremurândă, liderul trupei care susţinea concertul din sala Bataclan în seara atentatelor în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 80 de fani.

Pentru prima dată după atentatele de la Paris, membrii trupei americane Eagles of Death Metal au acceptat să povestească clipele de groază prin care au trecut. Solistul Jesse Hughes a mărturisit că mai mulţi spectatori s-au adăpostit chiar în cabina artiştilor, dar tot nu au scăpat de gloanţele teroriştilor.

- Unii spectatori s-au ascuns la noi în cabină. Se trăgea peste tot, i-au omorât pe toţi. Cu excepţia unuia care s-a ascuns sub geaca mea de piele.

- Atacatorii au intrat în cabina voastră?

- Da. Oamenii se prefăceau că sunt morţi. Erau îngroziţi. Un motiv pentru care au murit atât de mulţi oameni este că nu vroiau să-şi părăsească prietenii. Foarte mulţi i-au protejat pe ceilalţi.

Rockerii americani nu şi-au revenit după trauma suferită la Paris. Vocea le tremură şi-acum. Jesse Hughes le-a spus jurnaliştilor de la Vice că nici până astăzi nu a găsit puterea să revadă filmările primelor minute din concert.

La sala de spectacole de la Bataclan s-au înregistrat cele mai multe victime, peste 80.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri