Atacatorul din Paris e de negăsit. Poliţia franceză nu a reuşit să-l prindă, dar are probe din ADN-ul lui

Data publicării:
frantaaa

Fotograful rănit a ieşit din comă, dar rămâne internat la terapie intensivă. Între timp, autorităţile au anunţat că au probe din ADN-ul atacatorului şi au publicat cea mai recentă fotografie a acestuia.

Bărbatul căutat de poliţia franceză. Are în jur de 40-45 de ani, este solid, ras pe cap, poartă o vestă antiglonţ şi este înarmat cu o puşcă de asalt.

Potrivit autorităţilor, suspectul acţionează singur şi este mai hotărât decât părea la început. Parizienii se tem că individul ar putea omorî pe oricine, oricând.

Autorităţile franceze au declanşat cea mai amplă operaţiune de căutare din istoria recentă a Parisului.

„Toate forţele de poliţie din Paris, din regiunea pariziană şi din întreaga ţară, sunt în întregime mobilizate pentru a-l găsi, cât mai curând posibil, pe acest individ care a răspândit frica şi teroarea”, a declarat Manuel Valls, ministrul francez de Interne.

Bărbatul a provocat o veritabilă panică în capitala Hexagonului, după ce a deschis focul în redacţia zariului Liberation, unde a rănit în piept un fotograf de 23 de ani. Două ore mai târziu, a tras focuri de armă în holul unei filiale a băncii Societe Generale, fără să facă victime. Totul, după ce, săptămâna trecută, a intrat în sediul televiziunii de ştiri BFMTV. Şi atunci bărbatul a vrut să tragă în jurnaliştii aflaţi la lucru, dar arma s-a blocat.

Atacatorul a dispărut după incidentul de la Societe Generale. El a obligat un şofer să-l ducă pe bulevardul Champs Elysee, iar în această zonă s-a făcut nevăzut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri