Atacuri Bruxelles. Jurnalist român: Au vrut să arate că pot lovi chiar în inima democrației

Data publicării:
explozie bruxelles aeroport twitter2-2

În acest moment am fost preluați de la ieșirea de la aeroport, suntem undeva pe pistă. Este foarte multa lume și așteptăm. Lucrurile s-au mai calmat și lumea începe să iși mai revină. Am fost invitat al Comisiei Europene la „Annual Convention for Inclusive Growth” din partea europunkt.ro și în momentul în care încercam să mă intorc acasă au fost 2 explozii lângă mine, undeva la 50-100 de metri”, povestește Mihai Delea, jurnalist român.

Am simțit suflul exploziei din plin, foarte mult fum, pereții erau dârmați, am văzut persoane întinse pe jos, nu stiu dacă mai erau în viață. Deocamdată așteptăm, nu știm ce se va întâmpla, sunt în jur de 2000-300 de persoane aici unde mă aflu. Poliția ne-a spus să ne lăsăm bagajele mari. Am avut un rucsac și l-am lăsat în aeroport, dar am reușit să îmi iau biletul de avion de intoarcere, poate imi va fi necesar să mă pot întoarce în cel mai scurt timp. O să iau legătura și cu consulatul”, adaugă Mihai Delea.

Jurnalistul Mihai Delea povestește că înainte de cele două explozii nu a auzit nici un foc de armă și toată lumea era liniștită. „A fost o explozie prima dată și la maxim 5 secunde s-a auzit si cea de-a doua și am simțit suflul exploziei, am început să fugim și să găsim un adăpost. Ne-am adăpostit într-o toaletă, am mers câțiva pași pe lîngă zid spre un restaurant în aeroport și am reușit să și filmez ceva de la locul exploziei. Nu am conexiune de internet să pot să le descarc, sunt bruiaje pe aeroport.”

Suntem în capitala Uniunii Europene, oricât de multe servicii de securitate am avea nu ai cum să lupți cu un atacator invizibil. Este imposibil, nu ai cum să îl localizezi, nu vă puteți imagina teroarea de după explozie, nu am mai trăit așa ceva până acum. Cred că au vrut să arate că pot lovi chiar în inima democrației, a instituțiilor. Nu contează cât de mare credem noi că este securitatea, ei vor să demonstreze că pot să detoneze oricând și practic au vrut să tragă un semnal de alarmă, să arate că suntem la mâna lor.”, conchide jurnalistul român, Mihai Delea.



Citiți și:

Atacuri în inima Europei: Explozii la aeroportul din Bruxelles și în stații de metrou. 13 morți și 35 răniți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri